Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu


Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu


Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu’nun başlıca iki ana hedefi vardır; kalite ve başarı. Bu iki kavram kurumumuzun temel ilkeleridir. Bu temel ilkeleri odağına alan modern ve katılımcı eğitim sistemiz ile kurumumuzda bulunan dünya standartlarına uyumlu eğitim mutfağımızda dinamik, girişimci, işinde uzman eğitimciler tarafından verilen eğitimlerle öğrencilerimizi yiyecek ve içecek sektöründe aranan mutfak şefi ve yönetici ve işinde başarılı ve bilgili akademisyen adayları olarak yetiştirmek, bu sektördeki nitelikli ve eğitimli eleman gereksinimini karşılamaktır.

Nitelikli ve eğitimli eleman yetiştirme amacına ulaşmak için araştırmaya açık, sorun çözme yetisine yönelik, gelişme odaklı eğitim yatırımlarını destekleyerek alanında söz sahibi olmaktır. Bunun yanında bilimsel ve çağdaş eğitim ilkeleri ile Türk ve Kıbrıs mutfak kültürünü, geleneksel ve yöresel yemek tariflerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmaktır.

Değerler

  • Daha iyisi için bilimsel eğitim
  • Akademik özgürlük
  • Nitelikli insan yetiştirmek
  • Sanat, kültür ve eğitimi bir arada vermek
  • Yenilikçi düşünce ve başarı
  • İşinde uzman akademisyenlerle eğitim

Hedefler

  • Akademik personelin performansının arttırılması
  • Eğitim Öğretim kalitesinin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması
  • Uluslararası işbirliği ve tanınırlığının artırılması
  • Uluslararası projelere katılımın arttırılması
  • Personelin beceri ve yetkinlik düzeyinin arttırılması
  • Kurumsal aidiyetin geliştirilmesi

  • Gastronomi ve mutfak içinde yeni trendlere yoğunlaşır, yemek ve insan arasındaki ilişki, yemek ve sanat ilişkisini gösterir.
  • Müşteri ve personel memnuniyeti için uygun ve kaliteli alanlarda, nitelikli ve işinde uzman personelin gözetiminde yeterli deneyim kazandırır.
  • Müşteri memnuniyeti ve kalite standartlarını en üst seviyede tutar.
  • Otel ve restoran işletmeleri personeli ve deneyimlerini örnek alır.
  • Otel mutfağı, restoran mutfağı ve bu işletmelerde çalışan bütün meslektaşlarıyla çalışma deneyimine sahiptir.

Kıbrıs İlim Üniversite Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu bünyesinde Dünya standartlarına uygun uygulama mutfağı bulunmaktadır. Bu mutfakta öğrencilerimiz gerçek otel mutfağı veya işletme mutfaklarında nasıl çalışılacağı, nasıl davranılacağı ve mesleklerini nasıl icra edecekleri bilgisi almaktadır. Aynı zamanda bu mutfakta aldıkları teori derslerini pratiğe dökmektedir. Derslerin yanı sıra öğrencilerin restoran işletmeleri ve otellerin mutfaklarında çalışma ve eğitim görme olanakları da vardır.

Gastronomi ( Aşçılık Önlisans Programı)

Programın dili Türkçe’dir.

  • Arş. Grv. Doğa ÇETİN
  • Arş. Grv. Özde Ece CANITEZ

Show Buttons
Hide Buttons